tisdag, november 8

blomkål

Hejsan svejsan..!
Vet ni vad, idag har jag lärt mig uppskatta blomkål...ville till och med ha lite mera och när min mys sa att jag hade tillagat den perfekt, blir man ju bara superglad..

Okej, mitt hemliga trix för perfekt blomkål
obs, jag har bara gjort detta en gång.. Idag var min första gång att laga blomkål
Jag kokar inte den, jag kokar vatten i våran vattenkokare (vilken som helst går bra) häller i en kastrull, vattnet då alltså, lägger i blomkål som jag skurit i typ lika stora bitar, mums bits stora, man vill ju inte behöva dela dom igen..
Häller i lite salt och bladar lite så alla hamnar under vatten, blomkålsbitarna alltså, sen låter man dom ligga där i typ 5 minuter kanske lite längre jag kollade aldrig på klockan..


Sen häller man av vattnet, det gör man lättast med ett durkslag eller annan sil av något slag..

Tror detta brukar kallas för att svälla något.. eller??Någon kock där ute??? hihi


Lite blomkålsfakta??


-innehåller lite fett och få kalorier, typ 50 kalorier på 1 dl kokt blomkål
-innehåller c-vitamin, k-vitamin och kostfiber även fosfor och järn
-innehåller ämnen som kan förbättra leverns förmåga att avgifta canserframkallande ämnen





Nu ska jag fortsätta rita innan jag ska ner till tvättstugan..


kram
sofiesofin